Fostul lider al USB/USR revine, astăzi, aproape intempestiv, într-o polemică publică, pe tema „Să ne spună Firea, și nouă (adică lui, că noi știm foarte bine ce n-a făcut preopinenta), care este bilanțul Administrației, la jumătatea mandatului!”.
Cum s-ar spune, ni se arată Nicușor Dan, după doi ani, nouă, cetățenilor, și, cu aerul că o trage de codițe pe Firea, își înceape, în trombă, o nouă campanie electorală pentru Primăria Generală, la finalul căreia, opoziția ar urma să fie, cel puțin, la fel de bulversată ca în 2016, an în care a pierdut tot-tot, la București, întrucât nu s-a știut cine e cea mai vedetă politică, dintre Nicușor Dan și Bușoi/Predoiu (et comp).
„În curând, se împlinesc doi ani de când Gabriela Firea este primarul General al Capitalei, în baza promisiunilor făcute în campania electorală. O invit pe Gabriela Firea la o dezbatere publică în care să facem un bilanț la jumătatea mandatului, să discutăm despre problemele bucureștenilor, dar și despre soluții pentru a dezvolta orașul și pentru a-l face un loc în care să le facă plăcere oamenilor să trăiască”, spune fostul lider USR.
La faza cu „să discutăm despre problemele bucureștenilor, dar și despre soluții”, abia acum, la jumătatea mandatului, după ce Dan ar fi avut posibilitatea să ocupe în urma eșecului înregistrat în alegeri, un „meritat” loc de viceprimar, poziție din care ar fi putut participa, legal, la luarea deciziilor, m-a bufnit râsul.
Revin și spun: în loc de vorbe, trageri de codițe și lansări de „invizoace”, la debutul unei noi campanii electorale, n-ar fi fost mai bine, dacă avea și idei, și proiecte, și soluții, și nerv, să se bage în treabă, viguros, de pe locul doi în primărie, cum s-ar fi cuvenit, dacă n-a suportat să participe în alegeri cu opoziția unită?!
Dacă Nicușor Dan a avut răspunsuri la întrebările bucureștenilor, dacă susține că toată viața sa e salvarea Capitalei, mai mult, a țării, de ce au fost mai presus de toți și toate, orgoliile personale?
Dacă în calitate de politician și salvator, ar fi venit cu propuneri, le-ar fi prezentat și argumentat, în piața publică, la televiziuni, la radiouri, electoratul ar fi știut că trăiește, că există, că se implică. Ar fi înțeles/recunoscut asta și ar fi priceput cât și ce poate, în comparație cu mandatul neputincios al Gabrielei Firea, nemaifiind nevoie de un alt debut electoral, în perspectiva lui 20-20.
Mai mult, dacă soluțiile propuse de Dan ar fi fost interesante, viabile, ușor de pus în operă, bucureștenii i-ar fi cerut actualului primar, explicit, ce să aplice, ce să construiască, la ce să renunțe, creditându-l pe Nicușor pentru ideile și soluțiile sale.
În consecință, se poate spune că ne-am săturat de soiul acesta de aroganță, în care cei ce-și doresc să administreze Capitala vor s-o facă musai și neapărat, doar din fotoliul de Primar General – deși nu s-au dovedit în stare să-i convingă pe alegători, la momentul votului, ci doar să-i bulverseze -, iar dacă nu, să-i doară în cot de problemele lor, despre care, astăzi, sugerează că le pot rezolva.
Spre aducere aminte, subliniez aici faptul că liberalii au propus, de curând, o candidatură unică din zona Dreptei politice, în persoana unui membru PNL.
Dacă Nicușor Dan speră să deruteze, încă o dată, opoziția, îi transmit, cu toată convingerea, că e în greșeală.